In de kijker, Belhäöfke

April 2018

Ik ben Nancy Janssen, 31 jaar en werk bij Lumière Cinema, ben beeldend kunstenaar (pseudoniem Nancy North) en museumdocent bij het Bonnefantenmuseum. Mijn hobby’s
zijn moestuinieren en handwerken (www.etsy.com/nl/shop/VanDeHuismus).
Het is heerlijk om buiten te zijn, mijn studentenkamers/appartementen hadden dan ook altijd een buiten. Van een piepklein balkon tot een verwilderde parkeerplaats met hangmat, maar altijd vol bloemen en planten.

Sinds ik in Daalhof woon is de behoefte aan een groter buiten gegroeid. Ik ben
opgegroeid met een tuin aan huis, en als kind bracht ik de halve zomer door in de enorme tuin/wei met kippen van opa en oma. De andere helft van de vakanties zaten we in het bos of een boomgaard om hutten te bouwen.
Thuis heb ik nu een balkon maar dat is al snel te vol en je wilt toch ook graag nieuwe dingen uitproberen. Zo ben ik anderhalf jaar geleden bij Volkstuinvereniging Daalhof
terecht gekomen. Voor mij ook lekker dicht bij huis en mijn atelier, dat aan de weg tussen huis en tuin ligt. Afgelopen jaar ben ik begonnen met mijn eerste 50 m2 maar inmiddels heb ik er een tweede gedeelte bij genomen.
Op dit tweede stuk realiseer ik nu een kas/tunnel om tomaten en paprika’s in te kweken. Ik kijk nu al uit naar de eerste rijpe exemplaren.

In de winter kan ik niet wachten om weer in de tuin te werken. Ik fantaseer er dan op los wat ik komend seizoen allemaal wil planten. Liefst niet alleen de standaard erwten, bonen en aardappelen. Maar ook bietjes in diverse kleuren, aardbeien van meerdere soorten, rode en paarse worteltjes, chocoladebruine en rood/geel gestreepte tomaten. Dat is ook het leuke aan een eigen moestuin. Je kunt groenten en fruit kweken dat niet in de supermarkt te krijgen is.

Inspiratie voor de tuin haal ik uit boeken en bij de andere tuiniers van de vereniging. Oh ja, en natuurlijk van internet. Af en toe combineer ik mijn tuin met mijn werk, dan teken ik de groenten uit de tuin. Of ik maak ringen gespannen met vilt waarop allerlei, veelal zelfbedachte bloemen geborduurd staan. Deze werkjes verkoop ik dan weer via Etsy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close