Voorjaar! We zijn er weer…..

20190417_104813Zaterdag 4 mei wordt het tuinseizoen officieel geopend met een Creamarkt in en rond het verenigingsgebouw. Het is leuk te zien wat de medetuinders te bieden hebben aan creativiteit en lekkernijen die uit eigen tuin en keuken komen. Je ziet bekende en nieuwe gezichten en in de tijd dat je rondloopt of samen een praatje maakt, hoor je nieuwtjes uit de moestuinen en krijgt van je collega tuiniers weer de nodige tips. Het kan dus geen kwaad even over de Crea Markt te lopen en een kop koffie te drinken.

Het seizoen wordt geopend, maar eigenlijk loopt het seizoen al weken. Er is al héél20190417_105533 wat werk verricht. Ik hoef nog niet  over het hele complex te lopen om te zien hoe hard er gewerkt wordt en hoeveel werk men heeft verricht. Het zijn niet alleen de handen van onze tuiniers die me laten zien dat het seizoen loopt. Oh nee, de natuur schreeuwt dat het voorjaar is. Fruitbomen in bloesem; bollen gewassen volop in bloei; aardbeien tonen hun witte bloempjes en knoflookplanten laten hun groene dunne sprieten uitdagend boven de grond steken alsof ze willen zeggen:” kijk mij eens, ik ben behoorlijk opgeschoten”.

20190417_105021Ondergronds gebeurt ook het een en ander. De aardappelen zijn gepoot en langzaam schieten de eerste bladeren uit. Uien zitten in de grond en soms zie je dat er weer een kat of vogel met jouw uien gespeeld heeft. Het onkruid spreekt en schiet omhoog in vele gedaantes die je echt niet wil zien. Dus het is bijhouden geblazen, zeker als je alleen de gewassen wilt zien die je netjes wilt beheersen. .

Een nieuw seizoen in jouw tuin betekent plannen, voorbereiden, oogsten, indelen 20190417_105302en werken. Het stimuleert lichaam en geest en prikkelt de zintuigen. Ieder doet het op zijn manier en dat is boeiend om te zien. Veel aandacht, zorg en liefde worden er in de moestuinen gestoken. Het is een plek die rust geeft, creativiteit aanboort, waar je werkt in de natuur op jouw stukje grond. Waar je van houdt en gelukkig bent. De vruchten hiervan pluk je letterlijk en figuurlijk.

Voorjaar, we zijn er weer. Het seizoen is geopend. Ik wens iedereen een fijn en vruchtbaar seizoen toe. Op dit weblog kan iedereen reageren. Regelmatig zullen nieuwe stukjes geplaatst worden over wat er in, rond onze volkstuin gebeurt.

Tekst door: Ine van Duurling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close