Uit de tuin

Mei/Juni

April

Op de valreep van april, een raadsel. Wat gebeurt er op deze foto?

ra, ra, ra, wat is dit

Oplossing: Nieuw lid Lesley droogt brood voor je schaapjes.

De bijen zijn in het voorjaar altijd druk in de weer. Hieronder zie je op foto 1  een kunstraat zoals ze verkocht worden. Op de foto 2 zie je de bijen het kunstraat opbouwen, foto 3 laat een darrenraam zien.

Darrenramen worden uit de bijenkast gehaald als ze vol zijn, de darren mogen niet uitkomen, zo proberen imkers de varroamijten te bestrijden. Een uitzondering wordt gemaakt voor het allereerste darrenraam, deze darren zijn nodig voor de bevruchting van nieuwe bijenkoninginnen.

Foto 4 en 5 zien we tenslotte nog een raam met gesloten broed, de eitjes die hierin zijn gelegd komen na 21 dagen uit.

André doet een experiment met waterbesparing, 3 keer een halve liter en dat 2 keer per dag. We zijn benieuwd naar de resultaten!

20200402_122139

 

Maart

Na de natte winter staat het voorjaar dit jaar vroeg voor de deur. De rozemarijn staat in bloei en de narcissen draaien hun kopjes naar de zon.

 

Het voorjaar is weer begonnen, de bijen worden langzaam weer actief, bij +15C gaan de deuren open en vliegen de bijen uit. Ze krijgen trouwens binnenkort gezelschap van drie andere families.

Math Mingels heeft behoorlijk geïnvesteerd in drie nieuwe kasten, een slingerapparaat en emmers met zeef. E.e.a. staat in het magazijn waar we een hoek gaan vrijmaken voor opslag van de oogstapparatuur. In het magazijn gaat Math ook de raten “slingeren”, dat moet gebeuren in een gesloten ruimte waar de bijen niet zomaar inkunnen. Die accepteren namelijk niet dat de honing, het resultaat van 15000 vlieguren en een zomer hard werken, zomaar “gestolen” wordt.

Ben je lid, en heb je foto's van jouw tuin? 

Stuur de foto's dan op naar volkstuindaalhof@kpnmail.nl
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close